Boligindretning
Ægte tæpper & Kelim er prikken over i'et i enhver form for boligindretning.
De samler møblerne, giver varme og hygge. Passer man sine tæpper omhyggeligt, har man dem resten af livet.
Derfor er det vigtig at vælge det helt rigtige tæppe til sit hjem.
Hvordan skal man vælge....?

Tryk på et billede for at se nærmere !

Tryk her!!

Ghasghai Kelim i spisestue

Tryk her !!
Tryk her !!

Yalameh nomade tæppe i moderne stue
ind17.jpg (9521 bytes)

Tryk her !!

 

 

Valg af Ægte tæppe eller Kelim
Farver Tæppets farver spiller en vigtig rolle i boligindretningen. Man skal hovedsagelig stræbe efter at vælge et tæppe, hvori der findes nogle af de farver, der allerede er i rummet. Man opnår et optimalt resultat ved at vælge et tæppe, hvis dominerende farve findes i rummet i mindre grad. Man kan også vælge kontrast-effekten, der ofte er god i rum domineret af neutrale lyse farver. Mørke tæpper passer godt til rum, hvor der er store træflader, ligesom mange og stærke farver gør sig godt sammen med klassiske møbler og i spisestuer.
Mønstre Hver stilart i boligindretning har sine egne krav til tæppets mønstre. Geometriske mønstre passer almindeligvis til alle former for indretning, specielt den enkle og lyse boligstil. Til mere klassisk boligindretning kan man vælge tæpper med "medallion".
Størrelse Størrelsen kan både have en praktisk og æstetisk betydning. Afhængig af indretningen kan man have ét stort eller flere små tæpper. Ud over rektangulære tæpper findes også et udbud af kvadratiske og runde tæpper.
Kvalitet Mange mener, at antallet af knuder er altafgørende for tæppets kvalitet. Det er dog ikke altid tilfældet, idet uldens kvalitet samt samspillet mellem farve, mønster og tæppets størrelse er vigtige faktorer ved bedømmelsen af kvaliteten. Dette samspil udgør tæppets "sjæl" og dets abstrakte kvalitet. Dette gælder f.eks. for nomade- og landsbytæpper.

Derfor
Da der er mange faktorer, der spiller ind ved valg af det rigtige tæppe, skal De altid låne tæppet med hjem og prøve det i det rum, hvor det skal anbringes, inden De køber.
Se nogle eksempler på indretningen af hjem og kontorer ovenfor.